Amerikanske naturvernere saksøker nasjonalparkforvaltningen for skadelig strategi for reetablering av sequoiaskog etter skogbrann

Store områder med verneverdig skog av svært store og gamle sequoiatrær er ødelagt av skogbrannene i California. National Park Service (NPS) ønsker å gjenplante sequoia-lunder i nasjonalparkene Sequoia og Kings Canyon, der skogbranner i 2020 og 2021 påførte varig skade på de ikoniske sequoia-skogene. Miljøvernere i California sier det er en stor feil.

Fire grupper anla sak mot NPS 17. november og sa at byråets innsats bryter loven da den inkluderer planting i utpekte villmarksområder der menneskelig involvering i økosystemet er eksplisitt forbudt.

NPS kunngjorde frøplantingsprosjektet tidligere i høst, og sa at det var «bekymret for at naturlig regenerering kanskje ikke er tilstrekkelig til å støtte selvopprettholdende skogholt inn i fremtiden, spesielt ettersom brannene drepte et enestående antall reproduktive sequoiatrær i selve skogholtene.»

Chad Hanson, direktøren for John Muir-prosjektet, en av gruppene som anla sak, bestrider denne konklusjonen. Sequoiaer er blant tresortene som faktisk «avhengig av høyintensitetsild for å reprodusere effektivt,» sa Hanson til CNN. «Naturen trenger ikke vår hjelp,» sa Hanson til CNN. «Vi er ikke ment å være involvert i å stelle den som en hage.»

Les mer på CNN.com her.