Tre-tur til Asker

Tur til Asker søndag 9. sept

TUR TIL ASKER SØNDAG 9. SEPTEMBER KL 12.00–15.00

Vi møtes på parkeringsplassen ved Asker kirke kl 12.00.  Vi regner med at mange kommer med bil, ellers går det tog til Asker stasjon, som ikke er langt unna.

Temaet for turer er «gamle trær», som det er mange av i området.  På kirkegården finnes det flere hule eiker, som er halvveis fredet pga at de er «utvalgt naturtype» i hht Naturmangfold-loven.

VI går deretter opp Kirkeveien, som har en flott alle av lind og ask, samt andre trær som ble plantet på 1700-tallet.  Også her finnes det hule eiketrær.

Deretter går vi ned til Høn-området, og ser på det gamle kulturlandskapet der.  Også her finnes det en rekke hule eiker, og noen av dem er sikkert truet pga utbyggingsplanene. Vi har også et tidligere styremedlem som bor i Asker terrasse, og vi avlegger hagen hennes en liten visitt.

Hvis vi har mer tid, kan vi ta en tur til området mellom Frydendal og Solvang skole – der er det mange forskjellige naturtyper med trær, da må vi organisere kjøring med de bilene som er til rådighet.

Turen er gratis, og det er ingen påmelding.  Hvis det regner, avlyser vi turen.  (Er du i tvil om det blir tur eller ikke, kan du sende meg en SMS samme dagen.)

Spre gjerne dette til tre-interesserte venner!

EIRIK RUDI WÆRNER
Styreleder i Treets Venner
(+47) 95 86 52 72 | EirikRudi.Waerner@multiconsult.no
www.multiconsult.no

Publ. 2. mars 2018.