Blodbøk

24. mars: Møte om trærs betydning og naboloven: AVLYST

Vi beklager å måtte avlyse dette møtet pga faren for Coronasmitte.


Møte om trærs betydning og nabolovens bestemmelser 24. mars, på Skatten (Tøyen senter – gamle lokalene til kemneren i Oslo). Kl 19.00.

Styreleder Eirik Wærner i Treets venner forteller om trærs betydning.

Vegard Syvertsen
Advokat Vegard Syvertsen.

Advokat Vegard Syvertsen snakker om nabolovens paragrafer som er aktuelle for trær, og hvordan de skal forstås.

Advokat Vegard Syvertsen har lang erfaring fra Forbrukerrådet og over 10 års erfaring som advokat. Hovedsakelig arbeider Syvertsen med rådgiving og bistand innenfor fagfeltet fast eiendom, herunder nabosaker og saker om trær.

Advokat Syvertsen har opparbeidet seg solid erfaring med saker etter granneloven (naboloven), som regulerer rettigheter og plikter mellom naboer, og som er den mest konkrete loven som angår trær mellom naboer. Syvertsen har hatt flere saker i domstolene, herunder lagmannsretten, hvor naboer har hatt tvist om trær.

Det blir anledning til å stille spørsmål i etterkant av innleggene. Dette er et åpent møte, ta gjerne med en venn.

Det er mulig å kjøpe øl, vin, mineralvann og bakverk før og under arrangementet.


Om Trettitre norske trær og hva de har vært. Litteraturhuset en dag i april kl. 19.00 (vi satser på 27 eller 28 april – mer info kommer).

Ole Mathismoen ga ut en bok om trær i høst: «Trettitre norske trær og hva de har vært vitne til». Med smittende formidlingsglede tar den prisbelønte journalisten og tømmerhoggeren Ole Mathismoen oss med på en kulturhistorisk natursti til trettitre av de eldste og største trærne som vokser rundt om i landet vårt. Flere av kjempene vi møter, har opplevd og overlevd vikingtiden, svartedauden, heksebrenning, danskekonger og verdenskriger. Møtet blir en samtale mellom styreleder i Treets venner, Eirik Wærner, og Ole Mathismoen, samt at han vil vise bilder av en del av trærne.

Det er mulig å kjøpe boka etter møtet, og få den signert. Hvis du allerede har boka, kan du ta den med hvis du vil ha den signert.
Mer om boka her…

Dette er et åpent møte, ta gjerne med en venn.

Lik og del!

Vi legger ut alle arrangementene på vår Facebook-side. Det er flott om du går inn på denne og deler arrangementet på din egen side, slik at vi får spredt budskapet.

Publ.: 4. mars 2020.